Skip to main content

Zonder masker jezelf zijn

Zonder masker geen tekst website blog

“Ware schepping gebeurt eerst en vooral via het verwijderen van negatieve, onbewuste overtuigingen en verwachtingen, omtrent jezelf en het leven, om dan op zelfbewuste wijze je leven te kunnen creëren, op positieve wijze. “ Citaat uit De sleutel tot zelfbevrijding, Christiane Beerlandt.

Deze zin geeft zo mooi weer hoe mensen onbewust verwijderd raken van zichzelf en hun unieke expressie. Uit zelfbescherming en angst ontstaan soms maskers. De angst remt ons om volledig onszelf te zijn en ons te laten zien in ons werk of onze relaties. De angst voor afwijzing, pijn, falen of verdriet zorgt ervoor dat we ons anders laten zien dan we echt voelen. We raken verder van onze kern en eigen waarheid af. Hiermee creëren we onze ongewenste realiteit.

Misschien herken je een van deze situaties:
Je voelt je onzeker in je werk: “Ben ik wel goed genoeg, weet ik wel genoeg, kan ik het wel?”
Je komt niet op voor jezelf of je laat je onvoldoende zien waardoor je kansen in je werk of nieuwe klanten misloopt.
Je voelt dat je meer in je mars hebt maar je durft niet de volgende stap te zetten.

Met als resultaat dat je bijvoorbeeld in perfectionisme doorschiet, de vrouw met de eeuwige glimlach bent of misschien de perfecte look aan de buitenkant hebt, je hebt behoefte aan controle om zo verlies of afwijzing te voorkomen of je durft je jouw emoties niet te voelen en te delen. Andere mensen krijgen het gevoel dat ze zich niet echt met je kunnen verbinden. Dat is logisch, jij bent niet volledig verbonden met jezelf en minder authentiek. Je binnenwereld klopt niet met jouw buitenkant.

Eerlijk gezegd herken ik veel van mezelf uit bovenstaande alinea. Jarenlang maskeerde ik mijn emoties, ik durfde ze niet te voelen. Voor een deel was dit onbewust. Het voelen van mijn emoties zou mij terug brengen naar ervaringen die een diepe impact hebben gehad in mijn leven. Ik had mij onbewust hiermee ook van mijn diepste verlangens en levensenergie afgesloten. Aan de buitenkant zag je niets aan mij maar van binnen was ik onzeker en had ik last van de angst voor afwijzing.

HOE KAN JE ZONDER JE MASKER JEZELF ZIJN?

Het kan anders! Je kunt jezelf bevrijden van deze schijnzekerheid. Door je masker af te doen. Je kwetsbaarheid als mens te erkennen. Je emoties te omarmen zonder erin te verdrinken. Veerkracht te ontwikkelen na ‘leerervaringen’. Je zelfonderzoek te doen naar de oorzaak van je angst, twijfels of verdriet. Eerlijk te zijn over je negatieve overtuigingen.
Vervolgens leer je anders naar jezelf te kijken, door de bril van begrip, liefde en compassie. Zie jezelf als die mooie, intelligente en getalenteerde vrouw. Die vrouw die leeft vanuit liefde, vreugde en bewustzijn. Jij bent uniek bent en hebt iets toe te voegen hebt aan deze wereld. Sta in je kracht en je leiderschap. Zonder masker, vanuit jouw diepste kern, je essentie als mens. En ook vanuit je vrouwelijke kracht.

Ik nodig je uit om te onderzoeken wanneer je voelt dat je jezelf niet volledig laat zien. Welk masker heb jij ontwikkeld in bepaalde situaties en gebruik je (on-)bewust. Hoe zou het voelen als je die afdoet? Wordt vrienden met je twijfels en angsten. Vanuit begrip en compassie. Als je jezelf bevrijdt en vol vreugde het leven tegemoet treedt, creëer je stap voor stap het leven dat jij jezelf wenst. Op dat moment groei je op positieve wijze vanuit je innerlijke kracht en dat is zichtbaar.

Laat me weten of jij hier iets van herkent, hoe je ermee omgaat. Ik ben heel benieuwd.
Of vraag jij je af welke maskers ik had om mijn onzekerheid, emoties of gebrek aan eigenwaarde af te dekken? Vraag het mij, ook ik heb een hele weg afgelegd.

Wil je hierover in gesprek of heb je vragen? Bel mij dan gerust op 06-13431562 (of mail mij op emmy@vrouwenessentie.nl)