Skip to main content

Tip hoe sta je direct in je kracht

De tip sta direct in je kracht
Er zijn van die momenten dat je jezelf kwetsbaar voelt en tegelijkertijd het verlangen hebt om krachtig te zijn. Deze kwetsbaarheid is het tonen van je hart, je ziel, je gevoelens en je emoties. Het is goed om je bewust te zijn van je kwetsbaarheid en het te tonen.  Of laat je jezelf overnemen door je ego?  Dan verval je in aannames, oordelen, angsten en patronen en ben je uit verbinding met jezelf of de ander. Je kunt er ook voor kiezen om waar te nemen wat er is.

INNERLIJKE KRACHT

Jouw innerlijke kracht ligt besloten in jouw eigen wijsheid. Het is een kracht die wij allemaal in onszelf hebben en kunnen aanspreken. Het is de combinatie van de kracht tussen ons lichaam en hoofd. De verbinding voelen tussen ons hoofd, hart en buik zorgt ervoor dat we bewust aanwezig zijn in onszelf. Deze drie eenheid leidt ons op onze weg in het leven.
In de waan van alledag, door impactvolle ervaringen of conditionering vanuit je opvoeding kun je de verbinding tussen deze drie eenheid (deels) kwijtraken. Dan kun je bijvoorbeeld vanuit je hoofd leven en van alles beredeneren. Daar kun je heel oud mee worden. Ikzelf was vroeger ‘het hoofd op het stokje’. Of je leeft vanuit je hart en doet alles op je gevoel, zijn relaties erg belangrijk en geef je misschien grenzen niet goed aan. Je ervaart dan minder passie in je leven en intieme relatie. Of je leeft vanuit je buik en volgt vanuit deze energie je leven. Dan speelt seksualiteit een grote rol in je leven waardoor je bijvoorbeeld een minder goede partner voor jou aantrekt. Veel passie maar weinig liefde, intimiteit en compassie.

VROUWELIJK KRACHTCENTRUM

Voor vrouwen is de verbinding met ons vrouwelijk krachtcentrum, belangrijk voor onze authentieke kracht. In allerlei stromingen wordt dit zo gezien. In de yoga bijvoorbeeld noemen ze deze plek Dantien. Een van de functies van je krachtcentrum is gronden en je stevigheid voelen. In dit centrum zit jouw levens- en creatiekracht. En het brengt je naar je intuïtie. Laat je niet alleen leiden door je hoofd maar ook door de signalen die je van je lichaam krijgt. Dat helpt je om de juiste beslissingen te nemen.

DE BESTE TIP OM IN JE KRACHT TE STAAN

Wil je simpelweg in je kracht staan, rust en zelfvertrouwen voelen en helemaal jezelf zijn? Of wil je rust als je je emotioneel voelt, stress ervaart of het even niet weet?
Ga dan met je aandacht naar je lichaam en scan je hele lichaam. Waar in je lichaam voel je iets? Neem het waar. Daarna ga je met je aandacht naar je krachtcentrum in je buik. Dit centrum bevindt zich 7 vingers onder je navel in de kern van je lichaam. Je zult merken dat je rustiger en ontspannen voelt. Adem naar deze plek, dit is jouw basis. Deze open ruimte geeft je vrijheid. Om te onderzoeken, te voelen, te verlangen. Een ruimte waarin iets nieuws kan ontstaan en jij bewuste keuzes kan maken.

Deze tip kun je in allerlei situaties toepassen. Ik gebruik het dagelijks en kan dan beter met allerlei situaties omgaan. Mijn communicatie wordt helderder en in mijn contacten ervaar ik meer verbinding.

Wanneer ik bijvoorbeeld naar een netwerkbijeenkomst ga, een gesprek voorbereid of een presentatie moet houden is dit een van de dingen die ik altijd doe.

Probeer de tip van je krachtcentrum in dagelijkse situaties en contacten uit. Merk eens op hoe je je voelt. Het is zo prettig om in allerlei situaties te voelen dat je op jezelf kan vertrouwen. Je voelt tegelijkertijd rust en je levensenergie!
Kijk bij mijn Diensten om te zien wat ik voor jou kan betekenen.
GEEF JE OP VOOR MIJN TRAINING EN STAP NOG MEER IN JE VROUWELIJK LEIDERSCHAP.

Laat me weten of jij het verschil voelt wanneer je de verbinding met je krachtcentrum maak of niet. Ik ben heel benieuwd.

Wil je hierover in gesprek of heb je vragen? Bel mij dan gerust op 06-13431562 (of mail mij op emmy@vrouwenessentie.nl)

Ik wens je veel succes, vreugde en vertrouwen toe.
Liefs,
Emmy