Skip to main content

Tips hoe omgaan met twijfel en angst

Omgaan stemmen in je hoofd

Stemmen in je hoofd

We kennen allemaal die stemmen in onszelf die ons bang maken voor iets wat er nu niet is. Dat kan heel vervelend zijn als het je remt in het nemen van beslissingen of in actie komen. Voor het omgaan met je angst is het belangrijk om met affirmaties te werken. Zoals bijvoorbeeld “ik laat alle angst los”. De rol van angst  is slechts mentaal, je ego gaat met jou aan de haal. De gemiddelde mens heeft tussen de 40.000 tot 60.000 gedachten per dag.  Als er een aantal van die gedachten je bovendien onrust brengt, is het tijd om daar iets aan te doen. Ga van onbewust naar bewust om datgene wat jij wilt, te creëren. Wordt je bewust van wat je denkt, doet en voelt.

Wat kun je doen?

Wat helpt is om je aandacht te richten op je lichaam dmv je ademhaling naar je buik en borstgebied.
Je kunt bijvoorbeeld een stem in je horen die zegt dat je niet je kwetsbaarheid wilt laten zien, of die zegt dat je niet je hoofd boven het maisveld moet steken, dat je niet goed genoeg bent of je te perfectionistisch bent. Dat laatste is voor bijvoorbeeld mij een punt van aandacht.

De Sleutel is simpel: volg deze gedachten niet. Angst is een mentale gewoonte. Geef de gedachte erkenning en aandacht. Sta de angst toe maar volg het niet met gedrag. Angst is een primaire reactie maar het kan zich omdraaien in ongerustheid of in projectie in de toekomst.

Vraag jezelf:

Ben ik op dit moment echt in gevaar? Moet ik me nu bang voelen?
Voel je eerst op je gemak met het toestaan van je angst.
Hoe? Door te vergeven, dit is de energie van geen weerstand.
Zeg tegen jezelf: Ik vergeef mijn angst hier te zijn. Of ik vergeef mijn emoties, mijn negatieve gedachten.
Accepteer wat er is – wees bewust – wordt vrienden met dat wat je ervaart.
Angst is ook een jonger, onzeker deel van ons. Maar het is niet wie je vandaag bent.
Wanneer je angst voelt, vraag jezelf: ‘welk deel van mij voelt deze angst? “
Praat met dat deel van jezelf. Wat kan ik doen om je een veilig gevoel te geven?
Misschien is zij het 6 jarige meisje in jou dat het spannend vond op school……wat heeft ze nodig?
Ga een voice dialogue met dat deel in jou aan en zorg voor jezelf.
Vandaag ben je een volwassen persoon met verantwoording die heel goed voor zichzelf kan zorgen.

Blijf steeds liefdevol en zonder oordeel naar jezelf.

Wil je meer tools en informatie over hoe je krachtig bent en meer zelfvertrouwen voelt?
Zodat je in je werk en in je relaties gehoord en gezien wordt zoals jij wilt?

Kijk dan bij mijn diensten

Laat me weten hoe jij met jouw twijfels en angsten omgaat en of je meer tips wilt. Ik ben heel benieuwd.

Wil je hierover in gesprek of heb je vragen? Bel mij dan gerust op 06-13431562 (of mail mij op emmy@vrouwenessentie.nl)

Ik wens je veel innerlijke kracht, vreugde en vertrouwen toe.

Liefs,
Emmy