Skip to main content

Een beeld – Wat herken jij?

fearless girl together
Met haar handen stevig op haar heupen, staat het ‘Onbevreesde Meisje” tegenover de indrukwekkende Wall Street ‘Charging Bull’.  Deze week kwam ik terecht op een mooi bericht over dit beeld en de boodschap sprak me enorm aan.

Het beeld is van de kunstenaar Kristen Visbal en werd op de vooravond van Internationale Vrouwendag geplaatst als een boodschap over diversiteit op de werkvloer.

Welke vrouw er ook naar het ‘Onbevreesde Meisje” kijkt, zij kan haar herkennen en zichzelf identificeren met haar positie, haar moed en haar zelfverzekerdheid.

Kristen Visbal: Het is zeker dat zij een externe uitdrukking is van de interne realiteit waarmee ‘alle vrouwen van elke leeftijd, vorm, kleur of ras” zich kunnen verbinden.

Vanaf het eerste moment dat ik naar de foto van dit beeld kijk, voel ik herkenning. In verschillende situaties in mijn leven was ik dat onbevreesde meisje.

Zij was er toen ik de relatie met de vader van mijn zoon na 17 jaar verbrak.
Zij was er toen ik in het ziekenhuis was om mijn baby te laten keren van een stuitligging.
Zij was er toen ik in Amsterdam ging studeren,  toen ik ‘nee, niet meer!’ zei tegen seksueel misbruik,  toen ik als sales manager in de auto naar Bordeaux of Parijs reed voor mijn werk, toen ik als algemeen directeur  zes dagen per week werkte,  toen ik op m’n 41-ste een kwaadaardig melanoom liet weg halen, toen ik ging dansen om me weer vrij en verbonden met mezelf te voelen, toen ik de Art of Feminine Presence teacher opleiding en de Authentic Speaker Academy volgde.
Zij was er toen ik ‘Nee dank je wel’ tegen een nieuwe baan zei en ik besloot mijn bedrijf Vrouw & Essentie op te richten.

Op welke momenten was jij verbonden met het onbevreesde meisje in jou?
Hoe vaak heb jij iets gedaan waarvan je dacht dat het onmogelijk was en was je toch de moedigste en krachtigste persoon die je kon zijn?
Hoe vaak heb jij positie ingenomen, je nek uitgestoken, je handen op je heupen gezet, je voeten stevig op de grond gevoeld, was je onbevreesd, zelfs als je toch bang was?

Kristen Visbal zegt over haar beeld: Het is een jong meisje dat zegt ‘zacht en sensitief zijn, is gelijk aan sterk en bekwaam’.

Ik vind het een bijzonder beeld dat ik enorm waardeer. Juist de combinatie van zacht en krachtig is wat ik in elke vrouw zie. Wij vrouwen kunnen alles aan vanuit de zachte kracht van onze vrouwelijkheid.  Alles….conflicten, onrecht, wat het ook is.

Weet dit: Elke dag kun je nieuwe keuzes maken. Welke keuzes maak jij?
fearless girl facing bull