Skip to main content

Meditatie – A way of life

Meditation - a way of life

Hoe sexy is meditatie? Of beter,  wat zijn de positieve effecten van meditatie? Die zijn namelijk legio. Of nog beter: wat als je als vrouw bovendien geweldige meditaties kunt leren om meer in je kracht te staan, meer passie te voelen en eventuele oude pijnstukken kunt helen?

In 1999 maakte ik voor het eerst kennis met meditatie tijdens een vakantie in Frankrijk in een Spa Centrum. Heerlijk en relaxed, zo ervaarde ik dat toen. Om het vervolgens thuis weer los te laten. Pas in  2007 deed ik in Nederland mee aan een meditatie sessie. Zittend op een meditatiekussen met een korte inleiding en maar ervaren. Dat was voor mij iets te kort door de bocht en het kon me niet zo bekoren.

Gelukkig heb ik sinds 2012 hele andere ervaringen met meditatie. Mede door de Art of Feminine Presence waarin naast praktische oefeningen op het gebied van mindset, aanwezigheid, impact en stem ook diepgaande meditaties verweven zijn.

Ik heb er mijn missie van gemaakt om vrouwen meer in hun vrouwelijke kracht te laten staan.  Ik heb het geluk dat ik daar o.a. schitterende meditaties en een magische bewegingsmeditatie voor kan inzetten. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen daarmee kennis laten maken.

Deze meditaties doe ik dagelijks. Door dit te integreren in mijn leven heeft het mijn leven getransformeerd. Een dag heeft 1440 minuten. Stel dat je 30 minuten per dag mediteert. Dat is  slechts 2% van je beschikbare tijd! Ter vergelijking: 8 uur slapen, 480 minuten is 33.33% van je tijd.

Het voelt zo goed om te doen dat ik mijn dag hiermee begin en eindig. Ik voel me vol vertrouwen, in  balans, levenslustig en gelukkig. Ik voel me thuis in mezelf en ben  meer aanwezig zijn het moment.

De positieve gevolgen van meditatie zijn wetenschappelijk onderzocht. Grote bedrijven nemen meditatie meer en meer op in hun P&O beleid.
Een aantal voordelen noem ik:
– meer openstaan en liefhebben met heel ons hart
– beter omgaan met de up’s  en down’s van het leven, minder stress
– beter omgaan met gedachten en emoties
– angsten en onzekerheden nemen af
– vermindert spanning en werkt genezend op je lichaam (beter immuunsysteem)
– beter contact met je intuitie
– meer passie in je leven
– verhogen van concentratie en focus
– meer zelfvertrouwen

De unieke bewegingsmeditatie en andere meditaties die gericht zijn op vrouwelijke energie hebben ervoor gezorgd dat ik:
– mijn innerlijke kracht kan voelen
– in situaties van stress rustig kan blijven
– oude pijnstukken in eigendom heb genomen en heb geheeld
– mijn sensualiteit en vrouwelijkheid nu volledig omarm
– meer passie voel in mijn leven en in mijn lichaam
– mijn hart en buik (dus ook mijn sensualiteit en seksualiteit) met elkaar verbonden heb
– beter luister naar de flow van mijn vrouwelijke energie en betere en bewustere keuzes maak.
Kortom ik voel me volledig vrouw, helemaal vrij,  bewust van mezelf en mijn grenzen.
Meditatie kun je leren van iemand die dit als ‘way of life’ heeft. Het integreren van meditatie vraagt om compassie en commitment. Het is net als sporten of een instrument bespelen en vraagt om training. Ik wil je daarbij graag helpen.