Skip to main content

99 PowerVrouwen

99-powervrouwen-03

Op de laatste dag van 2016 besloot ik mee te doen met het initiatief van Lucinda Douglas: 99 PowerVrouwen. Ik vond het heel spannend om te doen. Hoe zou het gaan z’on interview? Ik heb al verschillende bankgasten bij haar talkshow gezien en Lucinda deed dat met veel humor.

Mezelf nomineren als een van de 99 PowerVrouwen vond ik bijzonder. Zoiets van mezelf zeggen, daar vond ik iets van. Ik ben ook opgevoed met ‘doe maar gewoon’. Dat wilde ik eerst even bij mezelf checken….

Durf ik dit, is het passend? Is het mijn ego die meer gezien en gehoord wil worden? Of is het vanuit mijn hart? Omdat ik voel dat ik iets waardevols te brengen heb aan vrouwen. En ja, ik voel dat ik met mijn werk het leven van vrouwen positief kan veranderen. Dus als ik meer vrouwen wil bereiken, zal ik hierover meer mogen communiceren.

Ik doe het om nog meer uit mijn comfortzone te gaan, zichtbaar te worden zodat ik meer vrouwen met mijn visie kan inspireren. Mensen die mij goed kennen weten dat ik niet altijd op de voorgrond treedt. Toch vraagt mijn werk dat wel van mij. Voor groepen staan en spreken vindt ik leuk dus ik ging de uitdaging aan.

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen. Tijd voor nieuwe actie.

Lucinda ken ik sinds 2013 en in de loop van de jaren heb ik haar verschillende keren ontmoet. Met een gemberthee, zo heerlijk en verwarmend. Als vrouw tot vrouw. En ik kan je zeggen dat het een vrouw is met een groot hart, vol levenservaring en passie voor wat zij doet. Daarin ontmoeten wij elkaar steeds.

En zo past dit interview in een focus van meer naar buiten treden met mijn werk. En meer zichtbaar zijn zodat ik zoveel mogelijk vrouwen kan helpen. Op de dag van het interview voelde ik een gezonde spanning en tegelijkertijd had ik het helemaal los gelaten. Vanuit het vertrouwen dat de woorden wel zouden komen en het weten dat Lucinda garant staat voor een  oprecht, professioneel en gezellig samenzijn. Zo ervaarde ik ook het interview, werd het open en authentiek.

Ik zet me in om vrouwen meer in hun kracht te zetten vanuit hun vrouwelijke kwaliteiten. De wereld heeft een nieuwe balans nodig. Veel vrouwen staan hun ‘mannetje’ en leven en werken vanuit de masculiene waarden. Er is veel onrust in de wereld en ik geloof dat wanneer er meer vrouwen opstaan, op hun eigen manier in hun eigen leven, we een weg naar meer vrede, welvaart en balans zullen krijgen. Het feminisme heeft de weg vrijgemaakt voor velen van ons.

Nu is het tijd om het op onze manier te doen. De vrouwelijke kwaliteiten zijn nodig in onze samenleving. Op alle niveau’s mogen de vrouwen meer hun stem laten horen: in het bedrijfsleven, de politiek maar ook in onze relaties en seksualiteit. De diepe kracht die wij als vrouw hebben is de toegang tot onze creatie- en levenskracht. Laten we die ook op een positieve manier inzetten. Ten gunste van onszelf, onze geliefden en de maatschappij.

Super fijn om dit gedaan te hebben. Dank je wel voor het nemen van deze stap, Lucinda.

Je kunt de video bekijken via deze link naar Facebook