Skip to main content

De kracht van ‘zijn’

presence-kracht-van-zijn

Er zijn van die momenten dat je jezelf kwetsbaar voelt en tegelijkertijd het verlangen hebt om krachtig te zijn. Deze kwetsbaarheid is het tonen van je hart, je ziel, je gevoelens en je emoties. Het leven om maar zo te zeggen.  Het is goed om je bewust te zijn van je kwetsbaarheid en het te tonen.  Of laat je jezelf overnemen door je ego?  Dan verval je in aannames, oordelen, angsten en patronen en ben je uit verbinding met jezelf of de ander. Je kunt er ook voor kiezen om waar te nemen wat er is.

Het verlangen om krachtig te zijn, komt vanuit je diepste zijn. Die kracht vind je in het centrum van je lichaam, in je buik.  In de yoga noemen ze je krachtcentrum ook wel dantien of hara. Ten alle tijden kun je hier bewust verbinding mee maken. Dan creëer je ruimte, rust en kun je waarnemen.
Deze open ruimte geeft vrijheid. Om te onderzoeken, te voelen, te verlangen. Ruimte waarin iets nieuws kan ontstaan en jij keuzes kan maken.

Tip: Wil je simpelweg in je kracht staan, rust en zelfvertrouwen voelen, dicht bij jezelf blijven?
In al je relaties, persoonlijk of professioneel.  Of wil je rust in jezelf als je je emotioneel voelt, stress ervaart of het even niet weet (dit is je mind). Ga dan met  aandacht naar je lichaam en scan je lichaam. Waar in je lichaam voel je iets? Neem het waar.  Daarna ga met je aandacht je naar je krachtcentrum, 3 vingers onder je navel, diep naar binnen. Adem naar deze plek, jouw basis.

Deze tip kun je in allerlei situaties toepassen. Ik gebruik het dagelijks. Natuurlijk is dan niet alles gemakkelijk. Wel kan ik beter met allerlei situaties omgaan. Mijn communicatie wordt helderder en in mijn contacten ervaar ik meer verbinding.  Een paar van mijn voorbeelden:
– Vol vertrouwen een sollicitatie procedure ingaan.
– Het afzeggen van die nieuwe baan na 4 gesprekken en kiezen voor mijn bedrijf
– Een netwerkgesprek bij een nieuwe club
– Een gesprek met een cliënt waarin ik vertrouwen en veiligheid creëer
– Een afspraak met een date
– Keuze maken, ga ik naar een training terwijl mijn kind ziek is of blijf  ik thuis
– Voelen dat ik sta voor mijn diepste verlangens als het gaat om een liefdespartner
– Mijn event Woman You Are organiseren, spannend en super leuk

Een mooi voorbeeld van bewust aanwezig zijn in mijn krachtcentrum deel ik hier met je. Ik was in een workshop waarin de volgende oefening plaatsvond.
Ik vormde een tweetal met een andere vrouw. Wij stonden op een kleine afstand tegenover elkaar. De mannen in de workshop mochten ons op elke manier afleiden om ons uit verbinding te halen.
Ik voelde mijn krachtcentrum en mijn gronding was sterk. Mijn liefdevolle hart was open. De energie stroomde door mijn hele lichaam. Ik was in volledige verbinding met mijzelf en deze vrouw. Voortdurend hadden we oogcontact.  Geen enkele man kon onze verbinding verstoren. Op wat voor manier dan ook.
Onze verbinding was zo sterk.
Ik had het gevoel in het vuur te kunnen staan met haar.
Dat beeld kwam in mij op.
Wij konden alles aan.
De kracht van ” zijn”.

Probeer de tip in dagelijkse situaties en contacten uit en merk eens op hoe je je voelt. Het is zo prettig om in allerlei situaties te voelen dat je op jezelf kan vertrouwen. Je rust en levensenergie tegelijk kunt voelen.

Ik wens je veel innerlijke kracht, plezier en vertrouwen toe.
Liefs,
Emmy