Skip to main content

3 Tips om bij jezelf te blijven tijdens de feestdagen

Blijf bij jezelf - krachtcentrum

De feestdagen staan voor de deur. De kerstdagen kunnen een bron van geluk en gezelligheid zijn. Iedereen viert het op zijn eigen manier. In de donkere en meestal koude tijd van het jaar is het fijn om met familie en vrienden te zijn. Nu is het voor veel mensen een gezelligheidsfeest. Voorheen vierden de Romeinen de Perzische zonnedienst. In Europa hielden de Germanen tussen 25 december en Driekoningen een Midwinterfeest. De christelijke Germanen besloten hun feest op dezelfde dag te vieren. Christenen vieren de geboorte van Jezus.

Het is een feest van licht en verbinding in de donkere dagen met een oude origine.

In het NU zijn tijdens de feestdagen…..

Hoe houd je de verbinding met jezelf zodat je kunt ontspannen en genieten?

DRIE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN:

  1. De belangrijkste oefening uit Art of Feminine Presence is thuis zijn in je krachtcentrum. Wanneer je gecentreerd bent in je lichaam kun je ontspannen. Vanuit het contact met jezelf kun je genieten van het contact met je familie en je dierbaren. Wees je bewust van oude familie patronen.. Misschien wordt een kindsdeel in jezelf getriggerd wanneer je bij je familie bent. Nu ben je een volwassene met een volwaardig leven.
  2. Zorg dat je een grote energetische ruimte inneemt. Wees je bewust van de ruimte die je in jezelf en om je heen voelt. Hoe groter je die maakt, hoe meer ontspannen en stralend aanwezig je kunt zijn. Deze ruimte is flexibel, beweegt mee en helpt je grenzen te voelen.
  3. Neem de tijd om stil te staan bij wie je vandaag bent. Waarop ben je trots in jouw leven, waar sta je voor in jouw leven? Vraag eens aan een goede vriendin welke kwaliteiten zij in jou ziet. De bevestiging en waardering van een hartsvriendin is zo waardevol voor ons als vrouw.

Ik wens je toe dat je kerst op jouw manier kunt vieren. Of je dat nu doet vanuit de christelijke traditie, liefde voor je dierbaren en medemens. Vanuit de behoefte om samen te zijn of wil je juist vanuit de rust bezinnen.

Ik wens jou hele fijne kerstdagen!