Skip to main content

‘To Do’ lijst of ‘In het nu zijn’

To do - in het Nu

Opnieuw werd het mij helder dat ik soms tussen ‘doen’ en ‘in het nu zijn’ moet kiezen. Vanuit een mannelijke energie werken is wat ik altijd heb gedaan. Iets wat vele vrouwen doen om alle ballen in de lucht te houden. Dan willen we resultaat behalen en de lijst af kunnen vinken. De combinatie van werken en zorgen is een uitdaging. Soms gebeurt er iets onverwachts wat je planning wijzigt. Een externe factor waarop je geen invloed hebt.

In het weekend werd mijn zoon ziek en ging hij vanaf maandag niet naar school. Hij klaagt niet en is rustig thuis maar heeft natuurlijk wel aandacht en liefde nodig.Mijn To do lijst was nu niet aan de orde.

Een andere vraag popte op: Wie wil ik zijn op dit moment? Hoe organiseer ik dan alles?
Wanneer ik het zo benader, kan ik meer ontspannen en ook de juiste actie nemen. Mijn wens is om volledig aanwezig te kunnen zijn in het moment. Daarin wil ik focus hebben op de prioriteiten in mijn werk en in mijn persoonlijk leven. In dit geval vraagt mijn rol als moeder iets meer van mij. Dat betekent dat ik mijn werk anders organiseer om er voor hem te kunnen zijn.

Het kan ook zijn dat je jouw rol als partner, vriendin of dochter meer aandacht wilt geven. Bepalend is wie tot jouw intieme cirkel behoren. Met wie voel jij de verbinding zo sterk dat je jouw planning wilt aanpassen aan wat het moment vraagt. Zonder de verantwoording van de taken die je ook graag wilt uitvoeren, op te geven. Het vraagt om een andere organisatie en bewustzijn.

Stel jezelf eens de vraag:
Wie wil ik zijn?
Voor wie wil ik er zijn?
Welke rol vraag prioriteit?
Hoe verdeel ik mijn tijd?
Als het moment het vraagt.
In het NU………

Wanneer je jezelf centreert vanuit je vrouwelijk krachtcentrum komt het antwoord. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met mij op. Via email info@vrouwenessentie.nl of telefoon 06-13431562.  En kijk bij mijn trainingen, in een groep of op maat voor jou.

In het NU…
Zo werkt het ook met ons leven. Als kind groeien we, met een beetje geluk, zorgeloos op. Dan gaan we studeren of werken. Plannen maken voor onze toekomst, carrière maken of een gezin stichten. We worden opgeslokt door de waan van de dag. Jagen onze plannen na en vergeten bewust aanwezig te zijn in het moment. Waardoor we vergeten te genieten van wat er al is. NU…..

Stel jezelf eens de vraag:
Waar sta ik op dit moment in mijn leven?
Ben ik alleen bezig doelen na te streven?
Kan ik ook in het moment zijn en genieten van wat er al is?

Een link naar een prachtig filmpje hierover op facebook wil ik met je delen: https://www.facebook.com/Poweracademy/videos/1021135337901273/?pnref=story

Met dank aan de Britste filosoof Alan Watts en dank ook voor de ondertiteling die van de “Vrije denkers” is. Kijk eens wat jij ervan vindt.