Skip to main content

Dans je Verlangen, Vrouwelijkheid, Vrijheid

482129_503183799746246_512757414_n

Dansen en muziek zijn dingen waar ik heel blij van word. Als jong meisje wilde ik professioneel ballroom danseres worden. Ik droomde van vloeiende bewegingen en dansen in schitterende jurken. Mijn ouders hielden van dansen en gaven mij het voorbeeld van plezier, blijdschap en eenheid in de dans. Later wilde ik een ster worden in kunstschaatsen.  Vervolgens droomde ik van een baan bij een dansgezelschap en optredens in shows en theater.

Ik maakte andere keuzes in mijn studie, gericht op ontwikkeling van ratio. Met kans op een goede baan en inkomen. Mijn verlangen was geen levend onderwerp van discussie. Ik bracht het niet in, ook niet bij mezelf.  Dit verlangen sluimerde in. Mijn carrière was jarenlang mijn focus en ik raakte los van mezelf, vooral varend op mijn ratio.  Na mijn ontslag en burn-out in 2004 voelde ik dat het tijd was om te onderzoeken waar ik in het leven stond en hoe ik verder wilde.  Een intensief traject van levensloopbegeleiding bij Van Ede & Partners en andere werkvormen ging ik aan. Ik ging bewust op zoek naar het herstellen van de verbinding tussen mijn hoofd, hart en buik.

Toen herontdekte  de dans in allerlei werkvormen!

Biodanza is hierin voor mij de mooiste vorm:  de dans van het leven. Het is een methode van heling, verbinding, plezier en welzijn. Gebaseerd op antropologische onderzoeken, ontwikkeld door Rolando Toro Ananeda.
In een van de eerste workshops die ik deed, mocht ik mijn verlangen dansen.  Ik stond stil. Mijn hoofd draaide op volle toeren maar ik kon geen verlangen voelen. Laat staan expressie geven aan dat verlangen.  Tegelijkertijd ervaarde ik de diepgang en de potentie van deze dansvorm en werd erdoor geraakt. Ik kwam thuis en voelde dat dit voor mij bedoeld was.

Sindsdien dans ik en dat doe ik nog steeds. Het heeft me enorm veel gebracht: blijdschap, verbinding met mezelf en anderen, lichtheid, voelen van sensualiteit , loslaten van ego, vitaliteit, vrijheid en veel meer.
Deze zomer deed ik mee aan een Biodanza weekend in Texel, georganiseerd door een dierbare dansvriendin en biodanza docente, Hannie Burgmeier (www.biodanza4happiness.nl/)
Daaruit ontstond een geweldig idee..
Wij organiseren een unieke dag workshop: Biodanza & Art of Feminine Presence.

Voor vrouwen die verbinding willen maken met hun vrouwelijke kracht en die ook willen leven. Met elementen van ons beider werk:  Hannie is geraakt door de krachtige meditaties gericht op je vrouw-zijn; ik ben geraakt door haar passie voor de dans en het leven
Je bent welkom om te ervaren wat wij je kunnen bieden op 8 november 2015 en 17 januari 2016 in Delft.
Meer informatie

 

TIP: DANS EN GEEF EXPRESSIE AAN JOUW VROUWELIJKHEID

Voor vrouwen is dansen een goede manier om de vrouwelijke energie te activeren. Het is ook een snelle manier om te ontspannen wanneer je stress ervaart. Je focust op je lichaam in plaats van je gedachten. Kies de muziek die bij je past en creëer regelmatig een moment voor jezelf.