Skip to main content

Hoe kom je bij je innerlijke kracht?

Hoe kom je bij je innerlijke kracht?

Jouw innerlijke kracht ligt besloten in jouw eigen wijsheid. Het is een kracht die wij allemaal in onszelf hebben en kunnen aanspreken. Het is de combinatie van de kracht tussen ons lichaam en hoofd. De verbinding voelen tussen ons hoofd, hart en buik zorgt ervoor dat we bewust aanwezig zijn en balans ervaren in onszelf. Deze drie eenheid leidt ons op onze weg in het leven.

In de waan van alledag, door impactvolle ervaringen of conditionering vanuit je opvoeding kun je de verbinding tussen deze drie eenheid (deels) kwijtraken. Dan kun je bijvoorbeeld vanuit je hoofd leven en van alles beredeneren. Daar kun je heel oud mee worden. Ikzelf was vroeger ‘het hoofd op het stokje’. Of je leeft vanuit je hart en doet alles op je gevoel, zijn relaties erg belangrijk of geef je grenzen niet goed aan. Of je leeft vanuit je buik en volgt vanuit deze energie je leven. Dan speelt seksualiteit een grote rol in je leven waardoor je bijvoorbeeld een minder goede partner voor jou aantrekt. Veel passie maar weinig liefde en compassie.

Voor vrouwen is de verbinding met ons vrouwelijk krachtcentrum, belangrijk voor onze authentieke kracht. In allerlei stromingen wordt dit zo gezien. In de yoga bijvoorbeeld noemen ze deze plek dantien. Een van de functies van je krachtcentrum is gronden en je stevigheid voelen. In dit centrum zit jouw levens- en creatiekracht.. En het brengt je naar je intuitie. Laat je niet alleen leiden door je hoofd maar ook door de signalen die je van je lichaam krijgt. Dat helpt je om de juiste beslissingen te nemen.

TIP

Neem elke dag de tijd om met je aandacht en je ademhaling naar je vrouwelijk krachtcentrum te gaan. Dit centrum bevindt zich 7 vingers onder je navel in de kern van je lichaam. Je zult merken dat je rustiger en ontspannen voelt. Het kan een kort moment zijn om te voelen hoe het met je is wanneer je je aandacht op je lichaam vestigt.

Wanneer ik bijvoorbeeld naar een netwerkbijeenkomst ga, een gesprek voorbereid of een presentatie moet houden is dit een van de dingen die ik altijd doe